2024. szeptember 23. (hétfő) 08:32

Hornyák játszatná az akadémistákat, de képzetlenek

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője szerint csapata élvezhető, modern és magas színvonalú futball nyújt, ezzel magasra tette a lécet az OTP Bank Ligában, és ha összeáll a játéka, akkor akár a bajnoki címért is harcba szállhat.

A felcsútiak 28 ponttal a tabella negyedik helyén állnak. Hornyák szerint az őszi szezonban benne maradt legalább négy pont, amelyet az Újpest és a Fehérvár FC ellen vesztegettek el, ezzel pedig akár a tabella élét is „fenyegethetnék”. Ez ugyan nem volt az előzetes terveik között, de a fiatalok beépítése mellett ezt a játék színvonala lehetővé teszi. „Próbálunk felkerülni a dobogóra, csináljuk meg a nevelést, mert ez az alapja a Puskás Akadémia filozófiájának.”

Hornyák szerint nagyon nehéz egy 12 csapatos bajnokságban fiatal játékosokat stabilizálni, mert vagy a kisesés elkerüléséért vagy a dobogóért játszanak a együttesek. Szezononként egy futballistát tud felhozni az élvonalba, akivel sikeresek tudnak maradni, mert sok az átlag alatti nevelés, amit a felnőtt keretben javítani kell. Hornyáknak egyébként megfelelő neveléssel nem lenne ellenére egy teljesen magyar keret.

Ez némileg ellentmond annak, amit Mészáros Lőrinc, a kuratórium elnöke mondott néhány napja, amikor a felcsúti akadémiát a világ egyik legkiválóbb utánpótlásműhelyének nevezte. Igaz, korábban Mészárosék a belga cég felmérést is elvetették, amikor az kritizálta azt gyomdotált Felcsuti akadémiát.

 

Még több sport…