2024. július 27. (szombat) 05:19

Hosszabbítás után győzött a DVSC Győrben

A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II-ben 10. helyen álló ETO FC Győr az élvonalban ötödik Debreceni VSC-t fogadta. A Loki a szünet előtti másodpercekben szerzett vezetést, az emberhátrányba kerülő ETO azonban a 90+3. percben kiegyenlített. A hosszabbítás első felvonásának ráadásban Loncar révén újra a DVSC került előnybe, és ez már elegendő volt a továbbjutáshoz.
MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
ETO FC GYŐR (NB II)–DEBRECENI VSC 1–2 (0–1, 1–1, 1–2) – hosszabbítás után
Győr, ETO Park, 600 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balász, Becséri Gergely)
ETO FC GYŐR: Kovácsik – Kovács K., Csinger, Keresztes (Fodor, 106.), Csontos – Toma – Szendrei, Vitális (Szabó T., 106.), Tuboly (Vingler, 84.), Kiss Bence (Babati, 69.), Szendrei (Borsos, 69.) – Morínigo (Priskin, 75.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
DEBRECENI VSC: Megyeri – Kusnyir, Romancsuk (Deslandes, 112.), Lagator, Ferenczi – Bévárdi (Szécsi, 63.), Varga J., Dzsudzsák (Loncar, 84.), Baráth P. (Manrique, 39.), Bódi (Sós, 63.) – Mance (Dorian Babunszki, 84.). Vezetőedző: Szrdan Blagojevics
Gólszerző: Csinger (90+3.), ill. Mance (45.), Loncar (105+1.)
Kiállítva: Babati (90.)
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián: – A csapat a szebbik arcát mutatta, hasonló mentalitással előrébb állnánk az NB II-ben is. Sikerült eltüntetni az osztálykülönbséget, miután óriási szívvel küzdöttek a játékosaim, de ettől kezdve ezt kell alapvetőnek tekinteni. 
Szrdjan Blagojevics: – Ellenfelünk ki is ejthetett volna bennünket… A hideg idő és a jeges pálya is nehezítette a játékot, az utolsó pillanatban elért gólért pedig dicséret illeti a bátor győri csapatot, amely ellen nem kis nehézségek árán sikerült megszereznünk a győztes gólt.

ÖSSZEFOGLALÓ
Az ETO játékosai már a mérkőzés elején értésükre adták a vendégeknek, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgukat, vagy akár meglepetésre le is győzzék őket. Vitális mindjárt a 4. percben célba vette Megyeri kapuját, és nem is volt sok híja a gólnak. Sorban követték egymást a helyzetek hol az egyik, hol a másik oldalon – az első nagyobb védést Megyerinek kellett bemutatnia Szendrei szabadrúgása után. Keresztes szöglet után lőtt, Megyeri ekkor is résen volt. Az első félidő utolsó percében aztán megszületett a meccs első gólja: Dzsudzsák beadásából Bódi odafejelte a labdát Mancének, ő pedig szép gólt lőtt.
A második félidő is hasonló volt az elsőhöz: bár a debreceniek játszottak fölényben, volt olyan időszaka a meccsnek, amikor az ETO tartotta nyomás alatt a vendégek kapuját. Úgy tűnt, hogy Babati 90. percben történő kiállítása megpecsételi a győriek sorsát, ám a fiatal hazai védők másképp gondolták. Ahogy az első félidő végén a Loki, úgy a második játékrész lefújása előtt az ETO is betalált, Keresztes fejese után Csinger lőtt a kapuba, hosszabbításra mentve a meccset.
A ráadás első felében inkább óvatos játék folyt, ám a félidő végi sípszó előtt ismét gól esett. Dorian Babunkszi fejjel adott gólpasszt, a találatot Loncar jegyezte. Csinger lábában kétszer is ott volt gól a hosszabbítás második félidejében, az ETO védője (és egyben csapatkapitánya) azonban nem tudott újra eredményes lenni.
Érdekesség, hogy mindhárom találat valamelyik félidő végén esett, és mindháromnál fejjel adták a gólpasszt. 1–2
TOVÁBBI MAI EREDMÉNYEK
Monor (NB III)–Paksi FC 1–5
Békéscsaba (NB II)–Zalaegerszeg 0–2
Iváncsa KSE (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 1–2
ESMTK (NB III)–Kisvárda Master Good 0–1 – hosszabbítás után

Még több sport…