2024. szeptember 19. (csütörtök) 03:29

Juhász Dorkát kiválasztotta a Minnesota

Az amerikai játékos börzén a profi női kosárlabdaligában (WNBA) szereplő Minnesota Lynx a második körben a magyar Juhász Dorkát választotta. A klubja legutóbb 2017-ben ünnepelhetett bajnoki címet, s 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben is aranyérmes lett, a csapatot eddig az amerikai női válogatottat is vezető Cheryl Reeve irányította.
A 23 éves, 191 centi magas Juhász Dorka pécsi, édesanyja a 125-szörös válogatott Balázs Hajnalka, s Rátgéber Lászlónál tanulta meg a kosárlabda alapjait. Évek óta az USA-ban tanul, s egyetemi bajnokságban játszott. Korábban nem sok magyar kosaras hölgy játszott az amerikai profi ligában, közül volt Iványi Dalma, aki most elmondta, hogy az egyetemi bajnoksághoz képest a WNBA nagy ugrás.„Ott a világ legjobb játékosai játszanak, nagyon fizikális liga, és nagyon gyors a szezon”. Rátgéber László is megszólalt, aki szerint „Dorka azért szenzációs, mert nemcsak a fizikai adottságaival, a tehetségével és a kosárlabdatudásával, hanem mentálisan is nagyon topon lévő fiatal hölgy”.

Juhász Dorkára a magyar női kosárlabda válogatottnak is nagy szüksége lenne, de az WNBA-s szerződése kétségessé teszi, hogy láthatjuk-e őt a magyar válogatottban játszani a június 15-én, Szlovéniában megkezdődő Európa-bajnokságon, ahol a magyar válogatott az olimpiai selejtező eléréséért harcol. A WNBA 2023-as idénye ugyan május 19-én kezdődik, de a wbasket.hu szaklap szerint május 1-án Torontóban csap össze a Chicago Sky és a Minnesota Lynx.

 

Még több sport…