2024. szeptember 24. (kedd) 00:23

Kabaré – A bolgárok még keresik a stadiont

Egyre viccesebb fordulatokat vesz a bolgár-magyar meccs, amit csütörtökön játszana a két labdarúgó válogatott. Miközben Plovdivban kijelentették, hogy az ottani Hriszto Botev Stadionban nem lehet megrendezni a csütörtökre kiírt Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, a bolgár sajtó már a lehetséges új helyszínről találgat.

A topsport.bg szerint a bolgár szövetségnél a dél-bulgáriai Kardzsali városa vetődött fel helyszínként, a 2017-re felújított Arda Aréna 11 114 ezer fő befogadására alkalmas.
A lap szerint az jelenthet problémát, hogy még a szövetségnél sem tudják, a stadion megfelel-e az UEFA előírásainak, azaz lehet-e ott Eb-selejtezőt játszani…
Ugyanakkor az UEFA szabályzata szerint a nemzeti szövetségeknek 2022 novemberéig le kellett adniuk egy listát, amelyen a lehetséges Eb-selejtezős helyszínek szerepelnek, arra pedig elméletileg csak UEFA-engedélyes stadionok kerülhettek. És akkor még tucatnyi kérdés merül fel, hol van a legközelebb reptér, szálloda, stb. A magyar válogatottnál már lassan repülőn kéne lennie, de azt sem tudják, hova repüljenek.

Még több sport…