2024. szeptember 21. (szombat) 02:10

Klopp – Szoboszlai szerződtetése remek hír

Szoboszlai Dominik hivatalosan immár a Liverpool játékosa és a klub honlapjának a csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp is nyilatkozott az átigazolás után. Klopp elmondta, hogy sokszor látta játszani Szoboszlai, vagyis régóta szemmel tartotta és örömmel köszönti most a csapatnál.

„Szoboszlai szerződtetése remek hír számunkra, nagyon hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez létrejöhessen. Ellenfélként már találkoztunk vele, amikor a Salzburggal kellett megvívnunk a Bajnokok Ligájában, és már akkor látszott, hogy sok lehetőség rejtőzik benne. Akkor, tinédzserként is fantasztikus dolgokat mutatott, majd Lipcsébe ment, s fantasztikusan teljesített a Bundesligában. Ez olyan igazolás, ami egyszerre szól a jelennek és a jövőnek. Nem árulok el túl sokat arról, milyen szerepe lesz a csapatban, de az biztos, hogy rengeteg örömöt szerez majd a szurkolóknak. Ami fontos, hogy nincs nyomás rajta, még mindig nagyon fiatal. Sokat fog még fejlődni, ezért tanácsos türelmesnek lennünk, és időt kell adjunk arra, hogy kibontakoztassa tehetségét.”

A sportlapok szerint Jürgen Klopp újabb klasszissal dolgozhat, miután a Liverpool szerződtette Szoboszlai Dominikot. A csapat középpályája egyértelműen erősödik az előző idényhez képest. A világbajnok Alexis Mac Allister után Szoboszlai Dominik leigazolása egyben azt is jelenti, hogy a Liverpoolnál új csapat épül. A Bild szerint az angol klub tett egy gesztust a játékosnak, amikor a gyerekkori bálványa, Steven Gerrard 8-as mezét kapta meg.

Még több sport…