2024. július 22. (hétfő) 10:50

Laidouni Schäfer riválisa lehetne

A Nemzeti Sport Németországból származó értesülései szerint a Schäfer Andrást is foglalkoztató, a német Bundesligában szereplő Union Berlin szerződtetheti a Ferencváros tunéziai válogatott középpályását, Aissa Laidounit.

A Nemzeti Sport Németországból, klubhoz közeli, újságírói forrásból úgy értesült, hogy az Union Berlin előrehaladott egyeztetéseket folytat a Ferencváros labdarúgócsapatával a katari világbajnokságon is szerepelt tunéziai válogatott Aissa Laidouni szerződtetéséről, de egyelőre kérdéses, sikerül-e megegyezniük a feleknek.
Az üzlet pikantériája lenne, hogy Laidouni ugyanúgy belső középpályás, mint az Union magyar válogatott játékosa, a jelenleg még sérüléssel bajlódó, egy évvel ezelőtt szerződtetett Schäfer András, aki így új posztriválist kaphat. Ráadásul az Union és a Ferencváros ebben az idényben még összefuthat az Európa-ligában, igaz, a német csapatnak a nyolcaddöntőbe jutásért még ki kellene vernie a holland Ajaxot, miközben az FTC csoportgyőztesként már biztosan érdekelt lesz a nyolcaddöntő február végi sorsolásán.
Arról nincs hír, hogy a németek mekkora összeget fizethetnek a Ferencvárosnak, korábban a nemzetközi sajtó négymillió euróra becsülte Laidouni lehetséges kivásárlási árát. Amennyiben az átigazolás megvalósul, az FTC elmondhatja, hogy kilenc év alatt mindegyik topligába tudott játékost értékesíteni. Tavaly Myrto Uzuni ment a spanyol La Ligába (Granada), 2016-ban Nagy Ádám az olasz Serie A-ba (Bologna), Somáliát 2015-ben a francia Ligue 1-be (Toulouse), Muhamed Besicet pedig 2014-ben az angol Premier League-be (Everton) adta el.
A Transfermarkt és több külföldi híroldal a napokban egyébként arról számolt be, hogy a Ferencváros egy másik tunéziai válogatott játékost, a vb-n ugyancsak szerepelt Mohamed Ali Ben Romdant szerződtetheti Laidouni helyére. A hazájában, az Espérancéban játszó 23 éves és 24-szeres válogatott középpályásnak nyáron jár le a szerződése klubjánál.
Laidounit különböző országokban számos csapattal hírbe hoztak az elmúlt hetekben, de a legtöbb esetben nem volt szó konkrét tárgyalásokról. Úgy tudjuk, az Union mellett még a spanyol Espanyol ajánlata lehet érdekes, ha a németekkel nem születik megállapodás. Laidouni 2020-ban a román Voluntari-tól érkezett a Ferencvároshoz és romániai beszámolók szerint korábbi klubja a mostani eladási árából is részesül 15 százalékig.
A francia-tunéziai futballista az NB I-ben 64 mérkőzésen lépett pályára, hat gólt és 12 gólpasszt ért el, összesen 103 tétmeccsen játszott a Ferencvárosban, kilenc gólt és 16 gólpasszt jegyzett. Kedden, az év első bajnokiján csereként állt be a ZTE ellen.

Még több sport…