2024. szeptember 22. (vasárnap) 20:33

Leipzig – Gulácsi visszatér

„Minden szempontot figyelembe véve döntöttünk a váltás mellett – indokolta a lépést Marco Rose. – Két kiváló kapusunk van, csakhogy egymás után elvesztettünk három mérkőzést. Ebben a helyzetben új impulzust akarunk adni a csapatnak, és erre jó megoldásnak tűnik, hogy esélyt adunk Péternek.”
A lipcsei vezetőedző elmondta: a csütörtöki edzés után mindkét kapussal megbeszélte a döntést.

Gulácsi 2022 októberében térdszalag szakadást szenvedett, Blaswich lépett a helyére, és azóta 62 mérkőzésen ő őrizte a lipcseiek kapuját.„Janis kiváló munkát végzett. Péter sérülésekor azonnal számíthattunk rá, vele nyertük meg a kupát és a szuperkupát, szépen fejlődött, még a válogatottba is meghívót kapott. Az időközben körülötte kialakult vitát nem tartom méltányosnak. De ettől függetlenül váltunk a hétvégén.”

A német sajtóban megjelent cikkekre utalt, amelyek Blaswich felelősségét firtatták az elmúlt három meccs elvesztésében, az azokon kapott kilenc gólban.Gulácsi legutóbb 2022. október elsején védett bajnokin – felépülése óta csak a kupában és nemzetközi mérkőzéseken kapott lehetőséget, az elmúlt hetekben az esetleges távozásáról is cikkeztek.
„Nagyon bízom benne – mondta Rose a magyar kapusról. – És nem akarom, hogy minden héten ez legyen a téma. Ha nyerünk a hétvégén, és Péter jól véd, valószínűleg nem lesz okunk arra, hogy az azt követő meccsre megint kivegyük a kapuból.”

Még több sport…