2024. szeptember 19. (csütörtök) 03:35

Lisztes – Apja fia

Lisztes Krisztián

A 17 éves Lisztes Krisztián legutóbbi, Vasas elleni gólja három pontot ért a Fradinak. A Német Kupa-győztes, német bajnok, 49-szeres válogatott édesapa, Lisztes Krisztián többek között fiáról is beszélt a Sportrádió Sportreggel című műsorában Risztov Évának és Somogyi Zsoltnak.

„Hál’ Istennek, ilyen nem fordult elő. Nem volt olyan, hogy nagyon nagy marhaságot mondott volna neki az edzője. Szerintem nagyon fontos, hogy reálisan látja a saját teljesítményét, ezért sem volt köztünk vita. Láttam, hogy van benne tehetség és ügyes és nem kellett presszionálni. Nekem az volt a legfontosabb, hogy ha csinálja, akkor szeresse és ne nekem kelljen motiválni. Most azt látom benne, hogy olyan, mint egy vizsla: imádja a labdát, rohan érte, szereti, amit csinál és szerintem enélkül nem lehet magas szinten vagy hosszú távon focizni, vagy csinálni, amit szeretsz”.

A műsorvezetők nem kérdeztek rá, mennyiben látja fia jövőjét az FTC-ben, ahol a mostani orosz edző nem nagyon kényezteti  el a tehetséget, ha beállítja, akkor is a meccs végén, pedig már több gólt lőtt és a Vasas elleni meccset az elkényeztetett légiósokkal szemben, az ő egyéni akciója mentette meg.

Még több sport…