2024. szeptember 21. (szombat) 01:51

Lisztes mentette meg a Fradit

Lisztes Krisztián

Az FTC most is kínlódott, a Vasasnak legalább annyi hefkyízete volt, pedig az bajnokság első és utolsó helyén álló csapat játszott. Végül a csereként beálló Lisztesnek köszönhető a három pont, akit továbbra is csak csereként, az utolsó percekben állít be Csercseszov. És így aztán nehezen hihető, amit a meccs után mondott, miszerint „Amikor ideérkeztem, már akkor azt kérdeztem, hol vannak a magyar játékosok, akiket fel lehet építeni. Örülök, hogy Pászka, Baráth és Lisztes személyében három magyart sikerült beépíteni a keretbe, szeretnék minél több magyarnak lehetőséget adni, és megfelelően felépíteni őket.”

Ryan Mmaee kapufája vezette fel a mérkőzést, a túloldalon Hinora Kristóf előzte meg a védőjét, fejesét követően Dibusz Dénesnek kellett védenie. Feltűnő volt, hogy gyorsabban futnak és reagálnak a vendégjátékosok, de a Vasas az első félidőben masszívan védekezett, így nagy helyzet nem alakult ki Uram János kapuja előtt.
Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor a hazai szöglet után Sigér Dávid kezére pattant a labda. Bár a VAR vizsgálta az esetet, a játékvezetők közösen úgy döntöttek, az eset nem ér büntetőt, a televíziós felvételek alapján viszont egyértelműnek tűnt, hogy ezért tizenegyest kellett volna ítélni. Az FTC futballistája nem akart kézzel beleérni a labdába, de a döntő pillanatban nagyon messze volt a testétől a karja, amelyet érintett a labda.

A szünet után a Vasas birtokolta többet a labdát, és a játék a Fradi térfelén zajlott. Nagy helyzetekkel nemigen örvendeztettek meg bennünket a csapatok, a félidő közepén hirtelen szinte a semmiből, minden előzmény nélkül futballjeleneteket láthattunk. Az egyik oldalon Marquinhos találta el a kapufát, az ellentámadás során Holender kapott jó labdát, az akció végén Hinora lőtt veszélyesen kapura Dibusz viszont látványos mozdulattal hárított.
A két csapat megpróbálta a maradék energiáit is bevetni a győztes gól megszerzése érdekében, majd érkezett Lisztes Krisztián, akinek az édesapja annak idején volt a Vasas játékosa is. S ha már itt tartunk: Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, a szövetség pénteki küldöttközgyűlésén külön kiemelte a Ferencváros nagyszerű nemzetközi szereplését, és mosolyogva annyit hozzáfűzött a mondandójához: „Szívem szerint több magyar fiatalt látnék a csapatban…”
S hogy mennyire jogos ez az igény: a korábbi 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián fia látványos cselsorozat után távolról lőtt a hazaiak kapujába, megmutatva, vannak tehetséges magyar játékosok az FTC-ben. Fontos gól volt ez, mert könnyen négy pontra csökkenhetett volna az előny a Kecskeméttel szemben, de ez a megoldás győzelmet ért a Fradinak.

Még több sport…