2024. szeptember 19. (csütörtök) 17:55

„Ma este a Liverpool jobb volt”

Arne Slot, a Liverpool edzője szép születésnapi ajándékot kapott csapatától, amely könnyedén, 3–1-re legyőzte idegenben az AC Milant. Szoboszlai pedig még gólt is rúgott, így a magyar szurkolók is örülhettek.

 

„Nagyszerű volt egy ilyen stadionban győzelemmel ünnepelni a születésnapomat; talán nem kellene ezt mondanom öt perccel a lefújás után, de tényleg jól sikerült a mérkőzés – mondta a Liverpool menedzsere. – Megmutattuk, hogyan tudunk irányítani a labdával. Szeretünk magasan letámadni és nagyon agresszívan játszani, de szívesen építkezünk hátulról is, és alakítunk ki úgy helyzeteket.”

Az angol csapat második góljának szerzője, Virgil van Dijk a meccs után  Slotról is beszélt: „Jött egy új edző, hozta a saját elképzeléseit, és volt némi változtatás a labdabirtoklás és a helyezkedés terén, de nem olyan nagy a különbség. Csodás időszakot éltünk át Jürgen Klopp irányítása alatt, és remélhetőleg hasonlóan szép idők várnak ránk Arne Slottal is.”

A Milan vezető gólját szerző Christian Pulisic érthető módon csalódottan nyilatkozott: „Nehezen tudtuk az ellenfél térfelén tartani a labdát. Ez kemény pillanat a számunkra, nem vagyunk boldogok. Fejlődnünk kell, hogy mérkőzéseket nyerhessünk. Néha megvolt bennünk a kellő energia, de ezt nem tudtuk fenntartani.”

Paulo Fonseca, a milánói csapat vezetőedzője hasonlóan látta a mérkőzést: „Jól kezdtük a találkozót, ám rögzített helyzetekből kaptunk két gólt, ami megváltoztatta a meccset. Ilyen hibákat nem lehet elkövetni. Ma este a Liverpool jobb volt.”

 

Még több sport…