2024. július 22. (hétfő) 10:43

Major Veronika döntős és olimpiai kvótáért lőhet

Major Veronika

Major Veronika bejutott a döntőbe a női pisztolyosok versenyszámában pénteken a Tallinnban zajló olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon, és a délutáni fináléban az érem mellett párizsi kvótáért is lőhet.

A 25 éves keszthelyi sportlövő a 60 lövéses alapversenyt 573 körrel zárta, és így hetedikként jutott be a nyolcfős döntőbe, de ehhez arra is szüksége volt, hogy az utolsó lövésénél belső tízest érjen el. A délutáni fináléba bejutott hét ellenfele közül négy már rendelkezik párizsi indulási joggal, a mostani Eb-n pedig számonként két kvóta talál gazdára, így Majornak jó esélye van arra, hogy megszerezze a jövő évi olimpia első magyar kvótáját.
Ami a többi női pisztolyost illeti, Csonka Zsófia 12. lett 572 körrel, így nem sok hiányzott neki a döntőbe jutáshoz, ugyanakkor ezzel az eredménnyel indulási jogot szerzett magának a nyári Európa Játékokra.
Jákó Miriam 566 körös eredménnyel a 22. pozícióban zárta az alapversenyt pénteken, míg a csak ranglista-pontokért lövő Sike Renáta 565 körrel a 24. helyen végzett az 59 fős mezőnyben.
Az eredmények jelentősen elmaradtak a kontinensviadalokon megszokottaktól, ezt elsősorban a tallinni csarnokban kialakított világítás okozhatta.
A tallinni Eb a férfi pisztolyosok versenyével folytatódik magyar idő szerint 12.15-től, ott Tátrai Miklós, Nagy László és Szemán Dávid lesz érdekelt magyar részről.
A női pisztoly döntőjét magyar idő szerint 17 órakor rendezik.

Még több sport…