2024. július 27. (szombat) 01:58

Már dobogós a Paks

A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Paks a csereként pályára lépő Böde Dániel 85. percben szerzett góljával 2–1-re legyőzte a Honvédot a Bozsik Arénában, s ezzel fellépett a dobogó harmadik fokára.

LABDARÚGÓ NB I
25. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Paksi FC 1–2 (Lukics 49., ill. Hahn 17., Böde 85.)
Budapest, Bozsik Aréna, 3879 néző. V: Farkas Ádám

A találkozó előtt a stadion kivetítőjén egy kisfilmmel emlékeztek a 96 esztendővel ezelőtt született kispesti legendára, Puskás Ferencre, az Aranycsapat kapitányára.
A Honvéd kezdte agilisabban a mérkőzést, mégis bő negyedóra játék után a Paks az első helyzetéből megszerezte a vezetést. A hazaiak támadásban maradtak, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak. A vendégek a szünet előtt növelhették volna előnyüket: a góllövőlistát vezető Varga Barnabással szemben már az egyébként rossz beadását követően szabálytalankodtak a 16-oson belül, a büntetőt a sértett hanyagul középre akarta emelni, de a labda a felső lécen csattant.
A fordulást követően gyorsan egyenlített a Honvéd, Nenad Lukic értékesített egy ziccert. A kispesti gólt követően kicsit megnyugodtak a kedélyek, de az utolsó negyedórára újra felpörögtek az események: mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül a 85. percben a csereként beálló Böde Dániel döntötte el az összecsapást egy remek egyéni megmozdulással.

Még több sport…