2024. július 16. (kedd) 07:29

Már Nemzeti Sportrádió is van

Úgy tűnik, a sportra még mindig ömlik a pénz. Már Nemzeti Sportrádió is van. „A labdarúgó Eb nyitónapjával új korszak kezdődött a magyar sportvilágban: elindult a Nemzeti Sportrádió” – ezzel a fellengzős szöveggel közölte a hírt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.

Budapest vételkörzetében az FM 105.9 frekvencián, országszerte és külföldről pedig mobilalkalmazáson keresztül hallgathatják a rádiót a nap 24 órájában – ismertették.
Az új közszolgálati sportadó a kiemelten támogatott sportágak mellett további versenysport, para- és szabadidősport eseményekről, utánpótlás mérkőzésekről is közvetít. Aki a Nemzeti Sportrádiót hallgatja, biztosan nem marad le a legnagyobb hazai és nemzetközi sporteseményekről – tették hozzá.
A Közép-Európában is egyedülálló közszolgálati rádiós sportcsatorna által – az M4 Sport, a Nemzeti Sport, az nso.hu mellett – mostantól bárhol és bármikor tájékozódhatnak az éteren keresztül is. A rádió indulásától folyamatosan élőben tudósít a nap 24 órájában a magyar versenysport kiemelt eseményeiről: idén nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia egyetlen magyar vonatkozású mozzanata sem maradhat kommentár nélkül.
A mikrofon mögött Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva, Vass István Zoltán, Szegő Tibor várja többek között a hallgatókat. Az élő közvetítések és sporthírek mellett délutáni magazinműsor, podcastok, interjúk, elemzések várják a közönséget – írták.
Újjáéled a „körkapcsolás” hagyománya, emellett a hallgatók megismerhetik a közmédia gazdag archívumában kincsként őrzött sportanyagok legjavát.A Nemzeti Sportrádió csatornahangja a „legszebben beszélő” magyar rádiós, a Kazinczy-díjas Novotny Zoltán lesz – közölték.
A Nemzeti Sportrádiót a 105,9-es frekvencián Budapesten lehet hallgatni, illetve az ingyenes Nemzeti Sportrádió mobilalkalmazáson vagy online az m4sport.hu vagy a nemzetisport.hu oldalon keresztül is lehet követni – áll a közleményben.

Még több sport…