2024. május 18. (szombat) 14:21

Megpályázhatja a 2026-os BL-döntőt az MLSZ

„Óriási élmény lenne”, ha a Ferencváros bejutna az Európa-liga döntőjébe, amit május 31-én a Puskás Arénában fognak megrendezni – mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az M4 Sport vasárnap esti műsorában. Csányi szerint azért is fontos, hogy az ilyen események jól sikerüljenek, mert a szövetségnek nem titkolt célja megpályázni a Bajnokok Ligája döntőjének lebonyolítását.
A következő megpályázható döntő a 2026-os, Budapest pedig az utóbbi időben az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) egyik kedvenc helyszínévé lépett elő az utóbbi években megrendezett események miatt. Ilyenek voltak például az Európa-bajnokság Magyarországon rendezett mérkőzései – magyarázta Csányi, aki az UEFA alelnöke.

Az MLSZ-elnök beszélt a nemrégiben diplomáciai botrányt kavaró Nagy-Magyarország jelképre is: azt mondta, ugyanúgy próbálják elfogadtatni az UEFA-val, mint az árpádsávos lobogót. A szövetség szabályzata szerint jelenleg nem lehet olyan transzparenseket kitenni, amik rasszisták, vagy politikai üzenetet hordoznak. „Az a kérdés, hogy a Nagy-Magyarország jelkép hordoz-e politikai üzenetet. Szerintünk nem” – jelentette ki Csányi.

Az árpádsávos zászlóról elismerte, hogy „valóban volt egy rövid időszak a magyar történelemben, amikor a fasizmust, a rasszizmust testesítette meg, annak jelképévé tették. „De azt gondolom, egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhatna felül” – utalt arra, hogy évszázadokig ez volt Magyarország hivatalos zászlaja is.

Még több sport…