2024. szeptember 16. (hétfő) 21:06

Mennyit edzett Milák?

Milák Kristóf

Az index megfejtette a Milák rejtélyt,  vagyis hogy az olimpiai bajnok úszó sem Ausztráliában, sem Texasban nem edzett, nem is hagyta el Magyarországot. Itthon viszont készült az olimpiára, az utolsó 15 hetes ciklust végigúszta, csak nem olyan intenzitással, mint a 2022-es budapesti világbajnokság előtt.Nem is volt csúcsformában, egyéni rekordját, ami megegyezik a világcsúccsal, 200 m-en meg sem közelítette, és a kevesebb állóképességet igénylő 100 m pillangón is elmaradt Európa-csúcsától.

Ahogy az index írja „Csakhogy ő akkora klasszis, akkora tehetség, hogy még ez a luxus is belefért tőle.
Kivéve a 200 m pillangót, mert ott egy csakis önmagához mérhető zsenibe futott bele. De megkockáztatjuk: ha nem az „unortodox”, hanem a hagyományos, magyarra fordítva lelkiismeretes felkészülést csinálja végig, akkor mindkét pillangószámot világcsúccsal nyeri. Még akkor is, ha Marchand a feje tetejére áll.”

Az index azzal már nem foglalkozott, Hosszú Katinka most milyen kampányt indított, hogy immár másodszor megbuktassa a magyar úszó sport vezetőit, s minderre Milákot próbálja felhasználni. Ám Milák eredményeit nem az befolyásolta, hogy a francia úszó amerikai edzője tudta, Milák nem edz rendesen. Hosszút ez persze nem izgatja, miután nem jutott ki az olimpiára, valamit ki kellett találnia, hogy egy ideig megint róla beszéljenek. Az persze számomra érthetetlen, hogy a nyilatkozók elmismásolják ezt, s túl komolyan veszik Hosszú akcióját, miközben a szövetség igazán türelmesen és rugalmasan viselte Milák sajátos felkészülését, miközben még a telefont sem vette fel.

Még több sport…