2024. szeptember 21. (szombat) 05:05

München: harmincharmadszor is bajor bajnok?

futbal

Thomas Tuchel, Anthony Barry, Lőw Zsolt, Arno Michels, Michael Rechner – az FC Bayern tréner kvintettje már javában készül a 61. Bundesliga szezonra. Friss arcokkal, lábakkal is találkozhatnak a foci szerelmesei péntektől. A nyári pihenőt követően augusztus 18-án rajtol az elsőosztályú német labdarúgó bajnokság – a Dárdai Pál vezette berlini Hertha BSC nélkül. A nyitó rangadón a brémai gyepen a sokszoros bajnok bajor brigád rúgja a bőrt. Másnap a Borussia Dortmund együttese az 1. FC Kölnnek tart majd tornaórát. Gulácsi Péterék (RB Leipzig) pedig a Bayer Leverkusennel játszadoznak a hónap harmadik hétvégéjén.
A germán stadionokban hagyományosan sok százezer drukker élvezi a meccseket. A másodosztályba került Hertha révén a legfelsőbb ligában már csupán egyetlen fővárosi klub maradt. Az Union Berlin a szezon első szombatján az 1. FSV Mainz 05 gárdáját vendégeli meg. A frankfurti fiúknak meg a darmstadti srácokkal kell csatázniuk azon az estén. A Wolfsburg
kontra 1. FC Heidenheim 1846 találkozó is izgalmas lesz, hiszen a Volkswagen városban mutatkozhat be a 61. Bundesliga idény új/vidéki teamje.

Még több sport…