2024. június 15. (szombat) 13:47

Németh Andrásnak 10 perc is elég volt a gólhoz

A német Bundesliga másodosztályának (2. Bundesliga) vasárnap kora délutáni mérkőzésén a Hamburg 2–0-ra győzött a Rostock otthonában, a vendégek második gólját a csereként 85. percben pályára lépő Németh András szerezte. A Hamburg sorozatban harmadik bajnoki győzelmével megerősítette második helyét a tabellán.
A Hamburg esélyeshez méltóan lépett pályára Rostockban, többet birtokolta a labdát, és több helyzetet is alakított ki az első félidőben, mint a kiesés elkerüléséért küzdő hazai csapat, ennek eredményeként a szünet előtti percekben sikerült a vezetést megszereznie.
A szünet után a Rostock nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de nem járt sikerrel. A nyolcvanadik percben a hazaiak emberhátrányba kerültek, miután Damian Rossbach megkapta második sárga lapját. A hajrában pedig a vendégeknél pályára lépett Németh András, aki a hosszabbítás negyedik percében gyors kontra végén magabiztos befejezőként állította be a 2–0-s vendéggyőzelmet jelentő végeredményt.
NÉMETORSZÁG
2. Bundesliga
Hansa Rostock–Hamburg 0–2
Hamburg: Németh András a 85. percben csereként lépett pályára, a rendes játékidő hosszabbításának 4. percében állította be a végeredményt.

Még több sport…