2024. október 28. (hétfő) 09:28

Nyert a Lipcse, de Gulácsi megsérült

A Leipzig fordított, s nyert a Freiburg ellen, az Augsburg megverte a Dortmundot, a Stuttgart a Kiel felett diadalmaskodott, míg a St. Pauli döntetlent játszott a Wolfsburggal szombaton, a Bundesliga 8. fordulójában.Gulácsi viszont megsérült, a második félidőre már nem ment ki a pályára.„A térdében érzett valamit” – mondta a találkozó után a magyar hálóőrről Rouven Schröder sportigazgató.

A Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel a soraiban állt fel a tabella második helyén álló RB Leipzig a Freiburg ellen hazai pályán. Nem indult jól a lipcseieknek a találkozó, a 15. percben ugyanis Doan Ricu megszerezte a vendégeknek a vezetést, ezzel megszakítva Gulácsi öt meccs óta tartó kapott gól nélküli sorozatát a Bundesligában. És m ég nem volt vége a rossz híreknek, a második félidő bemelegítése során megsérült, ezért le kellett cserélni, Maarten Vandevoordt állt be a helyére.
A játékrész elején rögtön egyenlített a Leipzig, Benjamin Henrichs balról adta be a labdát, az ötösön belül helyezkedő Orbán kiválóan ért bele (1–1). Bő tíz perccel később a vezetést is átvették a hazaiak, Lutsharel Geertruida talált be (2–1), míg a 3–1-es végeredményt Lois Openda állította be a 79. percben.

Még több sport…