2024. szeptember 22. (vasárnap) 08:35

Nyert a Liverpool

 

ANGOL PREMIER LEAGUE
25. FORDULÓ
NOTTINGHAM FOREST–LIVERPOOL FC 0–1 (0–0)
Nottingham, City Ground, 29 603 néző. Vezette: P. Tierney
NOTTINGHAM: Sels – N. Williams, Omobamidele, Murillo, Toffolo – N. Domínguez (Danilo, 79.), Yates – Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi – Origi (Awoniyi, 64.). Menedzser: Nuno Espírito Santo
LIVERPOOL: Kelleher – Bradley (Cimikasz, 84.), Konaté, Van Dijk, Robertson (Endo, 60.) – Mac Allister, J. Gomez, Clark (Núnez, 60.) – Elliott (Szoboszlai, 76.), Gakpo (Danns, 84.), Luis Díaz. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Núnez (90+9.)

A 25. percben Elanga a lesre állítást elmulasztó Van Dijk mellől egyedül lépett ki, és már csak a kapussal állt szemben, amikor tíz méterről ellőtte a labdát, ám Kelleher óriásit mentett lábbal.

A ziccer felrázta a Liverpoolt, amely előbb Clark nem sokkal a léc felett elszálló lövésével válaszolt, majd egy kapu előtti kavarodásnál Murillo mentett óriásit az ötösnél a gólra törő Luis Díaz elől.

Nem sokkal a fordulást követően a betegségből visszatérő Robertson kapott ajándék labdát a Forest védelmétől, de annyira meglepődött, hogy kihagyta a ziccert.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere egyórányi játék után nyúlt bele először a meccsbe, és a visszatérők közül csatába küldte Núnezt és Endót, de Szoboszlait egyelőre a padon tartotta. Az uruguayi csatár élénkített valamelyest a vendégek támadójátékán, igaz, a félidő derekán megint csak Elangának köszönhették a liverpooliak, hogy nem kerültek hátrányba – a svéd csatár a tizenhatoson belülről eleresztett lövése nem sokkal kerülte el a jobb kapufát.

A 76. percben aztán ismét lépett Klopp, és végre behozta Szoboszlai Dominikot, aki Elliottot váltotta a középpályán – a magyar légiós január 31., a Chelsea elleni bajnoki óta nem játszott combizomsérülés miatt. A rendelkezésére álló idő alatt Szoboszlainak volt egy távoli lövése, amely után a labda Hudson-Odoi hátáról szögletre pattant.

Amikor már úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz a vége, egy jobb oldali Szoboszlai-szögletet követően a Forest nem szabadított fel rendesen, Mac Allister küldte vissza a labdát a tizenhatosra, a bolyban legmagasabbra ugró Núnez pedig a jobb alsó sarokba fejelte a Liverpool győztes gólját. 0–1

 

Még több sport…