2024. szeptember 19. (csütörtök) 03:04

Orbán nem játszik, Dárdai igen

Péntek este Törökország ellen lép pályára a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzés előtti napon Marco Rossi szövetségi kapitány  válaszolt az újságírók kérdéseire. Egy tűnik, a kapuskérdés jobban izgatja az újságírókat, mint magát Rossit.

„Két abszolút topjátékos közül választhatunk, ez szerencsés helyzet, de mindkettőt nem küldhetem pályára, mert akkor egy támadót le kellene hoznom. Holnap megtudják, ki játszik Törökország ellen, és abból kitalálhatják, hogy ki véd Koszovó ellen.”

Ha a magyar válogatott nem kap ki a törököktől, akkor 13 mérkőzésesre nyúlik a veretlensége, ami az Aranycsapat 18-as szériája óta a leghosszabb.

„A veretlenségi sorozat persze nagyon fontos önérzeti tényező lenne, de nem több annál. Számolni kell azzal, hogy Törökország nagyon komoly ellenfél, maximálisan tiszteljük. Próbáljuk folytatni ezt a sorozatot, de bármilyen hasonlítás az Aranycsapathoz sántít. Más kategóriát képviselt egy másik korszakban. De megpróbálunk mindent megtenni, hogy megmaradjon a veretlenségünk, és közben keressük a lehetőséget a fejlődéshez.”

És azt is elmondta, hogy a két felkészülési mérkőzés egyikén Dárdai Márton is bemutatkozhat majd a válogatottban.„Szeretném majd játszatni, kipróbálni, az edzéseken jók a tapasztalataim vele, úgyhogy Törökország vagy Koszovó ellen mindenképp kipróbálom. Willi viszont nem fog játszani, mert egy szinte jelentéktelen közelítő izomproblémát tapasztaltunk nála. Semmi komoly, de nem akarjuk kockáztatni.”

Még több sport…