2024. szeptember 24. (kedd) 10:28

Őrült meccs a Megyeri úton

A labdarúgó NB I 10. fordulójában az Újpest FC az első félidei két gólja után a szünetet követően még háromszor talált a Kecskeméti TE kapujába, amely hamar elkezdett kozmetikázni az eredményen, de így is 5–3-ra kikapott. A Nemzeti Sport őrült meccsnek titulálta a Megyeri úti találkozót, s az valóban az volt.A közösség nagyon jól szórakozott, csak az Újpest drukkerek izgulhattak a végén, hiszen a Kecskemét nagyon feljött az utolsó percekben.

LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ
Újpest FC–Kecskeméti TE 5–3 (2–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző. Vezette: Bognár
Gólszerző: Csoboth K. (5., 52.), Tamás K. (32.), Tajti M. (47.), Onovo (51.), ill. Szalai G. (57.), Szuhodovszki (61.), Vágó (85.)

Öt perc sem telt el a mérkőzésből, és máris vezetett az Újpest! Az Újpest, amely a DVSC és a DVTK ellen aratott győzelem után éppen lendületbe jött volna, amikor következett a válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt elrendelt bajnoki szünet. A Kecskemét aligha bánta, hogy nem kellett tétmérkőzést játszania, hiszen az előző öt NB I-es találkozóján mindössze egy pontot szerzett – igaz, azt éppen legutóbb a Paks ellen.

Az Újpest fegyvere a gyors kontratámadás, ezt szem előtt tartva a kecskemétiek megpróbálták lezárni a kapu felé vezető utakat, a három belső védő mellé, a vonal mellett két szélső is visszahúzódott. Ám hiába a taktikai táblán megálmodott rendszer, elég volt egy rossz passz, amelyre Csoboth Kevin lecsapott, és a Peter Ambrose-tól visszakapott labdával a kapuig sprintelt. Néhány perccel később az újpesti védők a felezővonal közelében passzolgattak. Minden kecskeméti játékos, vélhetően a mérkőzés előtt megbeszélteknek megfelelően, a saját tizenhatosán vagy annak előterében helyezkedett szorosan egymás mellett. Valóban áthatolhatatlannak tűnt az a fal, ugyanakkor az újpesti védőkön érezhető volt némi tanácstalanság. Passzolgattak keresztbe, hiszen nem zavarta őket senki, és mert vezetett, nem kellett kapkodnia, sietnie a házigazdának.
Negyedóra elteltével két olyan játékos teremtett helyzetet Banai Dávid kapuja előtt, aki korábban megfordult Újpesten is. Tóth Barna évekig volt az utánpótlás tagja, majd hosszú kalandozást követően kötött ki Kecskeméten, s lett belőle NB I-es játékos, az átadása után pedig Zsótér Donát került lövőhelyzetbe, aki 2017 és 2020 között játszott a negyedik kerületben – az irányító azonban nem találta el jól a labdát. A folytatásban inkább az Újpest akarata érvényesült, a labda jobbára a kecskeméti térfélen pattogott, és úgy tűnt, a vendégek energiáját főleg az köti le, hogy elkerüljék a második újpesti gólt. A fővárosiak nyugodtan játszottak, megfontoltan adogattak a kecskeméti védőfal előtt, Tamás Krisztián pedig kimondottan jó tanulónak bizonyult: Zsótér Donát korábbi kispesti csapattársa, aki ma már az Újpest futballistája, egészen lehangoló lövéssel próbálkozott, a kísérletét követően a kapu mögötti szektor felső sorában landolt a labda – ám levonta a konzekvenciát, és a következő lehetőségénél sokkal jobban koncentrált. Egy szögletet követően került hozzá a labda, és a közelében helyezkedő Bognár Tamás is érezhette, ebből nagy lövés lehet – gyorsan ellépett az újpesti futballista elől, aki távolról hatalmas gólt lőtt a kecskeméti kapu jobb oldalába. Nem volt meglepő, hogy óriási vastapsot kapott a találat, és a korábbi játékosoknak fenntartott szektorban Kovács Zoltán, Mészöly Géza, Egressy Gábor, majd Fehér Csaba is elismerően nézett össze: nem mindennapi lövés volt!

A második félidő gólesőt hozott. Néhány perc alatt háromszor is eredményes volt a házigazda, pedig Szabó István próbált reagálni, a szünetben hármat cserélt, de ennek akkor még semmiféle látszata nem volt. Tajti Mátyás növelte az előnyt, majd Vincent Onovo ugrasztotta talpra a hazai drukkereket, de még vissza sem ültek a szurkolók a székekre, Csoboth Kevin megszerezte második gólját.

5–0 után és a teljes összeomlás helyett a Kecskemét összeszorított fogakkal küzdeni kezdett, és előbb Szalai Gábor szépített, majd Szuhodovszki Soma (talán) az év gólját lőtte az újpesti kapuba. Vágó Levente fejesével már a harmadik kecskeméti találatot jegyezhettük fel, sőt, a vendégek a negyedik találathoz is egészen közel kerültek – úgyhogy egy furcsa, de a gólok sokasága és szépsége miatt emlékezetes mérkőzésen nyert meg az Újpest.

Még több sport…