2024. szeptember 16. (hétfő) 21:03

Rossi csalódott, de nem búcsúzik

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön csalódottan nyilatkozott Németországban a sajtó képviselőinek. A Nemzeti Sport úgy tudja, a szakember úgy búcsúzott el a csapattól, hogy nem biztos, hogy szeptemberben közösen folytatják. Ám ez nem több, mint találgatás, hiszen az olasz edző nem szokott meghátrálni és neki is jár egy kis szünet, egy kis meditálás. Nélküle a magyar válogatott szegényebb lenne és hát Svájc mostani sikere asz olaszok ellen világossá tette, hogy a magyar csapatnak eleve csak a harmadik helyre volt esélye.

„Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, a szörnyű kezdés alapjaiban befolyásolta a tornát. A Svájc elleni első félidővel nem tudunk elszámolni, de nem kritizálom a játékosokat, megtették, amit tudtak, de páran nem voltak csúcsformában, ami meghatározta a szereplést. Az Eb nagy tanulsága, hogy ha nem kezdesz jól egy nagy tornán, onnan nagyon nehéz visszajönni. Voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek meg a tornára, és talán ez is közrejátszott abban, hogy végül nem jutottunk tovább. A mi csapatunk akkor a legerősebb, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszunk…”

És ebben Rossinak van igaza, viszont ez nem jelenti azt, hogy el akar búcsúzni a magyar válogatottól, amellyel olyan nagy sikereket ért el.

Még több sport…