2024. szeptember 24. (kedd) 14:30

Rossi immár magyar edző

A szerbek elleni szombat esti, 20.45 órakor kezdődő Eb-selejtező előtt is a földön jár Marco Rossi, a szövetségi kapitány figyelmeztetett, senki se higgye, hogy fenoménok vagyunk – a sikeres és népszerű szakember immár magyar állampolgárként várja a találkozót.

A szurkolók a virtuális pénztárnyitás után három és fél óra alatt felvásárolták a Szerbia elleni meccs összes belépőjét, legalább kétszer annyian szerettek volna ott lenni a Puskás Arénában.  Marco Rossi és segítői ugyan próbálták nyugodt körülmények között felkészíteni a futballistákat, miután a csapból is a szerbek elleni csatával kapcsolatos hírek, vélemények ömlöttek, ez a feladat meglehetősen nehéznek bizonyult.
A keret tagjai a mérkőzés előtti napon sem mozdultak ki Telkiből, a szakmai stáb ezúttal is az edzőközpontban tartotta meg az utolsó tréninget. Jobb, ha a játékosok a megszokott, nyugodt környezetben hangolódhatnak, ahol legfeljebb a madárcsicsergés zavarhatja meg őket.

Marco Rossi rutinos róka, pontosan tudja, mi a jó ilyenkor a futballistáknak.
„Semmi sem változott a korábbi mérkőzésekhez képest – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, amelyet a Magyar Labdarúgó-szövetség természetesen Telkiben tartott. – Ezen az összetartáson is ugyanazt csináltuk, mint korábban. Tudjuk, hogy fontos mérkőzés vár ránk, de ne feledjük, négy mérkőzés van még a csoportkörből. Ezeken hat pontot kell szereznünk, természetesen arra törekszünk, hogy ez minél hamarabb összejöjjön. Szeretnénk legyőzni a szerbeket, de ez nem lesz sétagalopp. Benne van a pakliban, hogy ki is kaphatunk. Még véletlenül sem szabad azt gondolni, hogy fenoménekből álló szupercsapat vagyunk. Nem! Jó játékosaink vannak, keményen dolgozunk, és megfelelően felkészültünk a mostani összecsapásra is.”

Még több sport…