2024. szeptember 16. (hétfő) 21:12

Spanyolok bombaformában

Spanyolország 4-1-re győzött Georgia ellen, és ezzel bejutott a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. A grúzok hiába játszottak jól, ezen az estén ők sem tudták megállítani a hibátlanul focizó spanyolokat. A németek bánhatják, hogy erre az ágyra kerültek. A kettejük meccse inkább döntőt érdemelt volna, hiszen mindkét csapat kiemelkedik jelenleg a mezőnyből.

A grúzok alig-alig jártak a spanyolok térfelén, de amikor Kvarachelia ügyesen kijátszotta az ellenfél letámadását, meglepetésre vezetést szerzett a kiscsapat: a Napoli klasszisa a jobb oldalon belépő Kakabadzét találta meg, akinek a beadása Le Normand testéről a saját kapujába pattant.Ez volt az első gól, amit a spanyolok kaptak ezen a tornán.

A spanyolok ugyanúgy nyomtak tovább, mint a bekapott gól előtt, és Mamardasvili újabb nagy védést mutatott be, amikor kitornászta Cucurella bal alsóba tartó löketét. Az egyenlítés aztán még a szünet előtt összejött a spanyoloknak, a fontos meccseken fontos gólokat szerző Rodri a 16-os vonaláról küldött tökéletes lövést a bal sarokba.

A második félidő elején az volt a kérdés, meddig tudják tartani magukat a grúzok, de Kvarachelia majdnem összehozta a torna legbravúrosabb gólját, amikor a félpályáról kiszúrta, hogy Unai Simón kint áll, ám balos ívelése végül nem hullott be a kapuba. A spanyolok az 51. percben állították helyre a világ rendjét, amikor az újabb Eb-csúcsot megdöntő 16 éves Yamal beadását Fabián Ruiz befejelte.

A grúzoknak kijjebb kellett jönniük, a spanyoloknak pedig kedvezett, hogy nagy területek nyíltak, egy szerzett labda után Fabián Ruiz remekül indította Williamset, aki simán befűzte az emberét, majd nagy gólt lőtt a léc alá.A hajrában a csereként beállt Dani Olmo is beköszönt a grúzoknak, akik becsülettel hajtottak, de csak egy félidőt bírtak a torna eddigi legmeggyőzőbb csapata ellen.

 

Még több sport…