2024. szeptember 20. (péntek) 22:32

Svájccal élet-halál harc a második helyért

A svájciak nem esélyt adnak a magyar csapatnak. Igaz, a statisztika mellettük szól, nagyon régen nem vertük meg őket. tehát épp itt volna az ideje, s kétségtelenül az utóbbi időben nincsenek nagy formában. Hamarosan kiderül, hogy mire megyünk velük. Sok lehetőség nincs, ha nem játszunk legalább egy döntetlent velük, akkor sok esélyünk nem marad a továbbjutásra.

„A selejtezőben Magyarország veretlen lett egy olyan csoportban, amelyben Szerbia, Montenegró, Litvánia és Bulgária is szerepelt. Ez némi tiszteletet parancsol. De nem rémisztő a csapatuk. A svájciakhoz hasonlóan 3-4-2-1-es felállásban szerveződnek, nincsenek kiemelkedő egyéni képességgel rendelkező játékosaik, és a játékmesterük, a liverpooli Szoboszlai Dominik megsérült a legutóbbi felkészülési mérkőzésen” – olvasható az RTS internetes portálján, igaz, azt nem teszik hozzá, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya bevethető lesz a mai mérkőzésen.
„Svájcnak velük szemben van három bajnoka: egy olasz, Yann Sommer, egy angol, Manuel Akanji, és egy német aranyérmes, Granit Xhaka. Ha ugyanabban a stílusban játszanak, mint klubjaikban, akkor a három ember rendkívül jó alapot ad a svájci csapatnak” – írják a felvezető cikkben, amely az alpesi együttes egyetlen gondjának azt tartja, hogy pontosan hogyan áll majd össze a támadósora.

Még több sport…