2024. július 16. (kedd) 08:34

Szerenáddal köszöntötték Mourinhót

Megható kis ünnepség keretében köszöntötték fel az AS Roma játékosai a hatvanadik születésnapját ünneplő edzőjüket, José Mourinhót. A trénerkirály szemmel láthatóan elérzékenyült, de amikor arra kérték, mondjon egy beszédet, ő a rá jellemző módon rövidre zárta a bulit azzal, hogy kezdődik az edzés!
Ahogy arról az Index is megemlékezett, José Mourinho csütörtökön töltötte be a hatvanat. A jeles évfordulóról klubja, az AS Roma játékosai sem feledkeztek meg, a csütörtöki edzés előtt az öltözőben egy tortával és megható szerenáddal várták, a Happy birthday to you! szövegű dalt énekelték a mesternek.

A tortán ott díszelgett az a három trófea, amit Mourinhón kívül még senki sem nyert meg együtt a karrierje alatt: a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az Európa-konferencia-liga serlege.
Mourinho szemmel láthatóan megilletődötten toporgott, elfújta a gyertyát, majd vágott egy szeletet a tortából, amit csapatkapitányának, Lorenzo Pellegrininek nyújtott át.

Ezután arra kérték, hogy mondjon egy beszédet.
Milyen beszédet? Kezdődik az edzés, vasárnap már bajnokit játszunk, gyerünk a pályára, andiamo!– hangzott a Míster válasza.
Egyébként nemcsak a játékosok, hanem a klub is megemlékezett a jubileumról, kedves videót állított össze Mourinho megérkezéséről és a diadalmas római napokról, fókuszban a tavalyi Európa-konferencia-liga-győzelemmel, ami az egyesület történetének első és eddig egyetlen UEFA-sorozatban elért nemzetközi trófeája.

Még több sport…