2024. szeptember 23. (hétfő) 14:14

Szoboszlai ismét gólt lőtt

A Liverpool 2–0-ra győzött az utolsó helyezett Sheffield United vendégeként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szerdai játéknapján. Szoboszlai Dominik végig a pályán volt és ő lőtte a második gólt a végjátékban.

Klopp a Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Gomez – Szoboszlai, Endo, Mac Allister – Szalah, Gakpo, Díaz kezdőcsapatot küldte pályára az utolsó helyezett Sheffield United otthonában, és bár a „vörösök” a kezdéstől mezőnyfölényben voltak, a Joe Gomez nagy hibája utáni kontra végén kis híján a sheffieldi James McAtee lőtt gólt – Caoimhín Kelleher bravúrral védte a közeli lövést.
A 37. percben Trent Alexander-Arnold szöglete után Virgil van Dijk őrizetlenül maradt középen, és az érkező labdát egyből a hálóba bombázta.
A már a meccs elején is ápolt Alexis Mac Allister a második félidőben is leült a térdét tapogatva, Klopp le is cserélte az 59. percben, hamarosan Mohamed Szalah és Luis Díaz is ment pihenni – az egyiptominak nem sokkal korábban volt egy szép kapáslövése, Wesley Foderingham nagyot védett.
A sheffieldiek az utolsó pillanatokig őrizték a reményt, hogy valamiképp találnak egy gólt, de az eredményen nem volt erejük változtatni, a Liverpool elvitte a három pontot – méghozzá úgy, hogy a végjátékban, az erőszakosan labdát szerző Darwin Núnez ívelése után Szoboszlai Dominik közelről, szép labdaátvétel után belőtte a második góljukat is.

Még több sport…