2024. július 27. (szombat) 04:51

Több ezer plüssállat repült a pályára

Plüssállat

A Beşiktaş és az Antalyaspor vasárnapi mérkőze négy perc 17 másodpercnél megállt és a szurkolók plüssállatokkal lepték el a pályát. A játékokat a mintegy 50 000 ember halálát követelő február 6. hajnali 4 óra 17 perckor bekövetkező törökországi földrengés sújtotta területen lévő gyerekeknek küldték. Az áldozatok között van a 65-szörös ghánai válogatott labdarúgó, Christian Atsu is, aki a Hatayspor játékosa volt. (MTI)

Míg a játékosok siettek összegyűjteni a plüssmacikat, addig a kijelzőn a tizenegy földrengés sújtotta török tartomány száma villogott.

A Besiktas rajongói 2011-ben a Van városát sújtó földrengés miatt gyűjtöttek ugyanígy játékokat a gyerekeknek.

Sok helyen már hetek óta elégedetlenek, hogy a kormány lassan és rosszul kezeli a katasztrófát, ezért néhány Besiktas-szurkoló a kormány lemondását követelte.
Válaszul Recep Tayyip Erdoğan török elnök kormánytársa, a Nacionalista Mozgalom Pártjának (MHP) vezetője, Devlet Bahçeli a szurkolók nélküli futballmérkőzéseket szorgalmazta.

A mérkőzés végül gól nélküli döntetlennel zárult. A Besiktas így harmadik a török bajnokságban, 14 ponttal lemaradva a listavezető, szintén isztambuli Galatasaray mögött. – írja a Maszol.ro.

 

Még több sport…