2024. szeptember 16. (hétfő) 21:08

Zacher másként látta, mint az UEFA

Angus Gunn, a skótok kapusa Szoboszlai Dominik szabadrúgása után, a 68. percben tarolta le Varga Barnabást, aki mozdulatlanul terült el a földön. Olyan csúnya volt a sérülés, hogy az ápolás közben eltakarták Vargát, de az egészségügyi személyzet csak lassan érkezett meg, Szoboszlainak is meg kellett sürgetnie őket, sőt ő rohant a hordágyért
„A Varga Barnabás fejsérülését követő orvosi beavatkozással kapcsolatban szeretnénk tisztázni, hogy 15 másodpercen belül megtörtént a csapatorvos beavatkozása, őt azonnal követte a második stadionorvos, majd a sérülés kivizsgálása és a szokásos orvosi eljárásoknak megfelelő kezelés biztosítása. A képzett pályamenti mentőcsapat protokollja szerint a pálya mellett várakozott, és azonnal megérkeztek a hordágyakkal, amint az orvosok kérték azt, hogy a játékost azonnal kórházba szállíthassák. Szakszerű volt a koordináció a helyszíni egészségügyisek között, és minden a vonatkozó egészségügyi eljárásoknak megfelelően történt. Nem volt késedelem a játékos kezelésében, illetve a segítségnyújtásban” – szúrta ki az ulloi129. hu a BBC-riporterének bejegyzését, amelyben az európai szövetség válaszát osztotta meg.

Ezzel szemben Zacher Gábor úgy véli, hogy tegnap nagyon nagy hibát követtek el a foci-Eb orvosai. Ilyen esetben rohanni kell a pályára az orvosoknak, még akkor is, ha esetleg a bíró nem állítja meg a mérkőzést, hiszen semmi sem lehet drágább, mint a focista élete. A mentőorvos, aki maga is rendszeresen tagja focimeccseken az orvosi stábnak, elmondta, a protokoll is ezt kívánta volna meg.

Még több sport…