2024. május 18. (szombat) 21:44

Munkaerő-toborzó szoftvert fejlesztett a magyar cég

Percek alatt tudnak munkaerőt keresni a munkaadók egy magyar fejlesztésnek köszönhetően. A MelonApp teljes körű HR szakmai adatbázissal támogatja a kis- és középvállalatokat.
Újabb magyar innovációs siker: a Melon HR Technology a 2023-as év elején piacra dobta és a magyar munkaadóknak ingyenesen elérhetővé tette az első teljesen automatizált és okos vezérelt online munkaerő-toborzó szoftvert.
Öt évig dolgoztunk a munkaerő keresés folyamatának hatékony automatizálásán, mire elkészült a szolgáltatásunk. A MelonApp üzleti sikere a magyar munkaerőpiacon borítékolható, de minden lehetőség adott globális bevezetésére és sikerére is– mondta Prémecz Gergely, a Melon HR Technology alapítója és a MelonApp ötletgazdája, majd hozzátette: „a MelonApp-pal egy olyan technológiai megoldás létrehozását terveztük, amellyel bármely munkaadó percek alatt, profi módon tud munkaerőt keresni cégének.”

A munkaerő-keresést segíti

Még 2017-ben született meg a MelonApp ötlete: egy olyan online (SaaS) rendszer fejlesztése, amely a munkaerő-toborzás adminisztratív lépéseinek automatizálásával csökkenti a HR-szakemberek munkáját. Emellett pedig egy teljes körű HR szakmai adatbázissal támogatja a kis- és középvállalatokat a munkaerő-keresés folyamataiban. A Melon egy virtuális toborzó asszisztensként tervezett működni minden magyar munkaadó telefonján és laptopján, közvetlenül kiszolgálva munkaerőigényeiket. 2023-ra pedig meg is valósult a szolgáltatás.

A MelonApp rendszerszintű kapcsolatban van minden jelentős magyar álláshirdető portállal, így automatikusan kezeli az álláshirdetéseket és gyűjti össze az álláshoz leginkább megfelelő jelölteket. Tudásbázisa több mint 400 állásra tartalmaz teljes körű szakmai adatokat: melyik állást hol érdemes hirdetni, milyen beállításokkal, milyen bérezéssel és milyen hirdetési összeggel
– emelte ki Prémecz Gergely. A magyar fejlesztés működése és teljesen automatizált toborzó folyamata világszinten egyedülálló, ezért a magyar piac mellett a külföldi terjesztését is megkezdte a cég.

Még több tudomány…