2024. május 18. (szombat) 22:17

Utazás kiállítás a Balatonnal és Afrikával Benyovszky nyomában

Utazás kiállítás

Négy napig utazhatjuk körbe a világot, február 23-26 között, a 45. Utazás Kiállításon, valamint vele egy időben a 31. Budapest Boat Show-n, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár van a középpontban.

34 ország több, mint 100 kiállítója van jelen az Utazás Kiállításon, amelyet a Hungexpo legnagyobb, A pavilonjában rendeznek meg.  A számos desztináció közül kiemelkedik a két díszvendég, melyek közül a belföldi ezúttal a BalatonBike365- Bringázz egész évben a Balaton környékén!, a külföldi pedig Madagaszkár. A kiállítás kulturális díszvendége a Liget Budapest Projekt.
A 11. Afrika Expo Budapest rendezvényen 21 kiállító képviseletében 15 afrikai ország mutatkozik be. 2023-ban fókuszban az afrikai országok turisztikai népszerűsítése, valamint az oktatás áll. Céljuk, hogy első kézből, tapasztalati módon, interaktívan és hitelesen ismertessék és szerettessék meg Afrikát a közönséggel. Az Afrika Expo névadó támogatója, és társszervezője az Utazz Afrikába Utazási Iroda standján számos népszerű és új, feltörekvő afrikai desztinációról kaphat teljes körű tájékoztatást az érdeklődő utazó. Többek között Kenyáról, Madagaszkárról és Nosy Be szigetről, Namíbiáról, Szenegálról és Gambiáról, Tanzániáról és Zanzibárról, Ugandáról lehet kérdezni az iroda turisztikai szakmai stábját, akik maguk is éveket éltek vagy dolgoztak Afrikában. Természetesen játékkal és akciókkal is készülnek a szervezők.
Érdemes szétnézni az Utazás Kiállításon, összegyűjteni a prospektusokat, hogy utána felkészüljünk a tavaszi, nyári vagy már az őszi, téli nagy utakra, akár idehaza, akár a környező országokban vagy távoli, egzotikus tájakon. Ne felejtsük, évszázadokkal ezelőtt, a magyar Benyovszky Móric is eljutott egészen Madagaszkárig…

 

Még több AKTUÁLIS…