2024. október 19. (szombat) 10:39

NSZK: idegenforgalmi főszezon

Berlin

Németország számos tartományában javában tombol a tavasz és – eltérő ideig – jelenleg húsvéti iskolai szünet van. A legnépesebb, 18 milliós Északrajna-Vesztfáliában például április derekáig tart a vakáció, mely egyben a turisztikai főszezon nyitánya is Európa szívében.

Baden-Württembergben és a Bajor Szabadállamban szintén a hó közepéig van lakat a tanintézményeken. A 3,8 milliós német fővárosban és az azt körülölelő, festői Brandenburgban április 17-én, hétfőn csengetnek be ismét. Bezzeg Brémában húsvét hétfő után már szélesre tárulnak az iskolák kapui. Régi hagyomány az NSZK-ban, hogy a sztráda dugókat elkerülendő, nem egyszerre vakációznak a német diákok. Most is ez a helyzet.

Így Hamburgban öt nappal korábban startol a suli, mint Hessenben, ahol április 22-ig tart a pedagógusok pihenője. A Keleti-tengernél fekvő Mecklenburg-Előpomerániában a 10 fok alatti víz hőmérséklet még csak kevés fürdőzőt csábít, ám a nudista strandokban gazdag észak-keleti régió szállodái már most teltházasak. Sajna a vakáció csak április 12-ig tartott. A Rajna-vidéken pedig csupán e hónap első hetében lustálkodhattak a fiatalok: húsvét hétfőn este már leheett
bepakolni az iskolatáskába! Az előrejelzések szerint tavasszal zömében belföldi utazást terveznek a német polgárok, míg pünkösdtől mind többen autóval, vonattal, repülővel külhoni desztinációt is választanak. A kempingezés divatja 2023-ban is tartósnak ígérkezik az EU legnépesebb tagállamában.

Kapcsolódó
Még több UTAZÁS…