2024. szeptember 22. (vasárnap) 13:39

Szívhang

Dalia László

Az abortusz nem könnyű döntés, s aligha felelőtlen az a nő, aki ezt az utat választja. A lopakodó szigorítás, ahogy a minapi tüntetésen elnevezték a kormány újabb és újabb ötleteit nem segít rajtuk, sőt csak megnehezíti az életüket és megalázó procedurára kényszeríti őket, amikor a műtét előtt, kötelezően meg kell hallgatniuk a magzat szívverését.

És még nincs vége az ötletelésnek. Dúró Dóra az Országgyűlés szezonnyitó ülésén felvetette, hogy a magyar nők későn kezdenek szülni, amivel Orbán Viktor már ott, az ülésen egyetértett. Orbán rögtön tovább is gondolta az ötletet, s közölte, hamarosan olyan intézkedéseket fognak bemutatni, amelyek arra ösztönzik a nőket, hogy 30 éves koruk előtt szüljenek. Nos, nem csoda, ha a magyar nők kezdik úgy érezni, hogy a regnáló kormánynak csak a testükre van szüksége, a három vagy több gyerekre.

Egy felmérés szerint a magyarok 80 százaléka az abortusz mellett van, vagyis nem tiltani be a legális műtétet. A kormány család programja eddig nem járt nagy sikerrel. jelenleg 1.6 a születési ráta, vagyis csökken a népesség. A nyugati társadalmakban viszont hasonló arányok vannak, hiszen a jóléti társadalmakban kevesebb a gyerekvállalási hajlandóság. Ám ezt nem is lehet erőszakkal rákényszeríteni a társadalomra. Különböző kedvezményekkel megkönnyíthetik, hogy több gyerek szülessen,de Ákos és Kövér László nem aratott nagy sikert, amikor a nők kötelességéről értekeztek. Szalóki Ágnes üzent is a nagy bölcseknek. „AZOK VANNAK LEGINKÁBB AZ ABORTUSZ ELLEN, AKIKKEL NEM IS SZEXELNÉL.”

Pintér Sándor hozta a szívhangos rendeletet, s mintha Duró Dóra csak alájátszott volna, ahogy sokan a Mi Hazánkat a Fidesz segédcsapatának tartják. A tüntetők üzentek is a belügyminiszternek. „Sándor, Sándor, tűnés a pinámból”.