2024. szeptember 27. (péntek) 13:21

Novák Katalin a Twitteren rakta helyre Böröndit

„A hadsereg parancsnokaként és Magyaroroszág elnökeként tisztában vagyok vele, hogy a vezérkari főnöknek számos feladata van, például szembenézni az ukrajnai háború veszélyeivel és modernizálni a hadsereget. A történelmi vitákat és értelmezéseket pedig jobb, ha a történészekre hagyjuk” – írta Novák Katalin csütörtökön angolul a Twitteren.

Nem sokkal később Sebastian Kęciek, Lengyelország budapesti nagykövete – aki egyébként nem hivatásos diplomata, hanem Mateusz Morawiecki miniszterelnök hivatalából került a külügybe 2022-es nagyköveti kinevezésekor – válaszolt Nováknak, szintén Twitteren. „Elnökasszony, egy mondat vagy akár egy szó is elég lenne” – írta a nagykövet. Arról, hogy pontosan mit várt volna a köztársasági elnöktől, a követségnél érdeklődtünk, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A köztársasági elnök Böröndi Gábor frissen kinevezett vezérkari főnök mondataira reagált, aki néhány napja az M1-nek adott interjújában mondta, hogy az 1939-ben kitört német-lengyel háború „lokális háború” volt, amit békefolyamattal kellett volna megfogni ahelyett, hogy világháborúvá szélesítették volna.

Még több AKTUÁLIS…