2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:57

Volt egyszer egy Videoton

Néhány éve milliárdokat keresett a nemzetközi porondon, most milliárdokat bukhat itthon a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC, azt egykor szebb napokat látott Videoton– írja a Világgazdaság. A bajnokságból két forduló van még hátra, az együttes 31 kör alatt 31 pontot szerzett, és kettőre van a már bennmaradást érő, tizedik helyezett Honvédtól. Ezt a hihetetlen mélyrepülést még senki sem tudta megfejteni, ha csak a székesfehérvári polgármester nyílt leveléből nem idézünk, aki szerint nincs gazdája a csapatnak, s miután régi szurkolója a csapatnak, tragikusnak nevezte a fehérvár szereplését. És valószínűleg joggal állította, hogy „minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani…”

Az együttes keretének piaci értéke 15,95 millió euró a transfermarkt.de kalkulációja szerint, amelynél csak a bajnok Ferencváros áll jobban. Ugyanezen a listán a Kecskemét a sereghajtó, amely 5,95 milliós értéke ellenére minden bizonnyal ezüstérmes lesz. És még hihetetlenebb az a különbség, amely a két csapat játékosainak fizetése között van.
A VILÁGGAZDASÁG SZERINT A LEGJOBBAN KERESŐ KECSKEMÉTI FUTBALLISTA HAVI BÉRE A KÉTMILLIÓ FORINTOT SEM ÉRI EL, MÍG SZÉKESFEHÉRVÁRON AZ ÁTLAGFIZETÉS MEGHALADJA AZ ÖTMILLIÓT!
És több szponzori szerződés is megszűnt a gyenge teljesítmény következtében, ami 926 millió forintos kiesést okozott. S miután a bevételek 53,3 százaléka a televíziós jogdíjakból és az európai szövetségtől származott, így ínséges idők jöhetnek a fehérváriaknak.

Még több AKTUÁLIS…