2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:06

Felejthetetlen járművek

Hansa

Aki lemaradt e hó elején a 7. Németországi Ikarusz-Busz Találkozóról, az péntektől vasárnap estig Karlstadtban vígasztalódhat. A Borgward-, Goliath-, Hansa & Lloyd oldtimerek randevúja egyben technikatörténeti időutazás is. Hiszen olyan, hajdan divatos autómárkák ezek, melyekről a fiatalabb korosztály tán nem is hallott. Ráadásul az 50-es, 60-as években Magyarországra csak kevés ilyen nyugatnémet típus jutott el. Szemben a VW Bogarakkal, melyekből a világ valamennyi csücskébe exportáltak a 20. század második felétől.

A sinsheimi Technik Museum június 18-án rendezi meg az Ostalgia Treffen elnevezésű bulit, ahová 1990 előtt, a szocialista táborban gyártott járművek tulajdonosait várják. Nem titok, hogy az ilyen nosztalgikus, benzingőzős veterántalálkozókon, néhány adás-vételre is sor kerül.
Szóval akinek működőképes Trabantja, Wartburgja, farmotoros Škodája, Kis-, vagy Nagypolskija, netán Volgája van, az vágtázzon el bátran a romantikus baden-württembergi városkába, ahol a Pannonia, Jawa, MZ mocik sisakos hőseit is szeretettel fogadják majd a sváb vendéglátók!

Kapcsolódó
Még több autó…