2024. szeptember 25. (szerda) 18:21

Parkoló épül Hűvösvölgyben

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szerdai Facebook-posztja szerint akár 100 autót is fogadni képes P+R parkló épülhet a hűvösvölgyi végállomásnál. Első hallásra megmosolyogtató a 100 férőhelyes parkoló, hiszen több ezer autó parkolna le az 56-os villamos végállomásánál, miután a villamossal hipp-hopp be lehetne jutni a belvárosba. Ám a több évtizedes adósság, amely Buda több pontján megkívánná az ingyenes P+R parkolót aligha pótolható és a II: kerület kivételével nem is nagyon dolgoznak a projekten, így aztán inkább üdvözlendő a kezdeményezés, ne finnyáskodjunk, hogy a 100 férőhely csepp a tengerben.
Ahogy az index is írja, a hűvösvölgyi végállomással szemben van egy P+R parkoló, de az az Aldi tulajdonában van, ami hamarosan épülni fog a területen – írja Őrsi Gergely Facebook-posztjában. A polgármester több szempontot is kiemelt, mi miatt lényeges lenne az új parkoló kialakítása. Először is megjegyezte, nem telik el úgy nap, hogy ne kapna megkeresést ebben a témában.
Az előzetes egyeztetést követően az üzletnyitás mellett a nagy kapacitású parkoló építésében is partner lenne az élelmiszer-üzletlánc. Nagy előny lenne, hogy az üzlet felépülésével megszabadulnának a területen található romoktól, és a P+R parkoló létesítésével együtt az eddiginél több zöld területet is létre tudnának hozni.

Őrsi Gergely egyébként arra kérte a kormányt,
HA A KERÜLETIEK TÁMOGATJÁK A P+R PARKOLÓ ÉS AZ ÜZLET LÉTREJÖTTÉT, ARRA KÉRJÜK A KORMÁNYT, HOGY NE GÖRDÍTSEN BÜROKRATIKUS AKADÁLYT A PROJEKT ELÉ.

Még több AKTUÁLIS…