2024. szeptember 19. (csütörtök) 23:35

Guardia Civil – Három magyar bűnözőt fogtak el

Három, nemzetközileg körözött magyar férfit tartóztattak le Spanyolországban. A magyar és a spanyol hatóságok július 19-én vették őrizetbe az elkövetőket, akik Európa legkeresettebb bűnözői. A bűnszervezet két tagja továbbra is szökésben van.
A magyar és a spanyol hatóságok közös akcióban egy időben fogták el a három bűnözőt. V. Sándor Istvánt, V. Rolandot és K. Erik Tibort július 19-én vették őrizetbe a spanyolországi Calp településen – közölte a police.hu.

A bűnszervezet öt tagja 2022 októberében bekerült az Europol Game Over elnevezésű médiakampányába, a legkeresettebb 54 európai bűnöző közé. Mint írták, ez azért is egyedülálló, mert korábban még nem szerepelt Magyarországról egy időben öt körözött bűnöző a Most Wanted listán.A  társaság két tagja, Bagaméri Tamás ás Csikós András továbbra is szökésben van, mindketten Magyarország körözési toplistáján szerepelnek. A rendőrség kéri, hogy akinek információja van a két körözöttről, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón.

Az elkövetők körülbelül 300 millió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt, több ezer tő kender termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki. A gyanú szerint V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun vármegyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén üzemeltettek droggyárat. Az üzemet két éve számolta fel a rendőrség.

Még több AKTUÁLIS…