2024. szeptember 19. (csütörtök) 23:46

Találtak 12 méltatlant

Akár véletlen is lehetne, de a magyar kormányt ismerve, nincsenek véletlenek. Miután az amerikaiak szigorították a magyaroknak a vízumkiadást, hirtelen rádöbbentek a magyar hivatalnokok, hogy eddig nem nagyon ellenőrizték az útlevél kiadást, s most Novák Katalin lépett. Kár, hogy későn.

Két nappal az amerikai vízumszigorítás után hirtelen 12 ember állampolgárságát vonta vissza Novák Katalin – derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. Mind a 12 volt magyar állampolgár kárpátaljai illetőségű, többségük még a Szovjetunióban született.

Washingtonnak az egyszerűsített honosítási eljárásunkkal volt gondja. Korábban már a külhoni magyar állampolgárokat kivették a vízummentesség alól, mert annyi visszaélés történt az elmúlt években a könnyített magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatban, hogy az amerikai hatóságok besokalltak. Egyébként még 2017-ben, a kormánypárti sajtó által barátinak tartott Trump-érában vetették fel először az amerikai hatóságok, hogy baj van a magyar útlevélkiadással..

Még több AKTUÁLIS…