2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:02

Hernádi – Nem az én lányom volt

Hadd mondjak valamit. Nem az én lányom volt. Szegény lányom is sírt emiatt. De nem ő volt…– nyilatkozta a Corvinus egyetemen kitört vizsgabotrány kapcsán Hernádi Zsolt. A Mol-vezér, aki egyben a Corvinus kuratóriumának elnöke is az ATV Egyenes beszéd című műsorában elárulta, hogy az ő lánya is botrány által érintett szakra jár.

Mint ismert, a Corvinus egyetem október 24-én azonnali hatállyal elbocsátotta Ádám Zoltánt. Ő volt az az oktató, aki idén év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett, miután egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket. A vizsgálatok első fokon elmarasztaltak, másodfokon felmentettek három egyetemi vezetőt, köztük Takáts Előd akkori rektort (Takáts a felmentő döntés bejelentésének napján mégis lemondott a posztjáról). Az egyetem szerint Ádám Zoltán kirúgása jogszerű volt, ám az oktató úgy látja, hogy azért akartak megszabadulni tőle, mert felhívta a figyelmet az egyetem vezetésének felelősségére.

Hernádi az ATV stúdiójában arról beszélt, hogy az egész ügy úgy indult, egy diák tizenkét kvíz helyett csak hetet írt meg, majd rájött: „hoppá, van egy kis probléma: nem teljesítette azokat a házi feladatokat, amiket teljesíteni kellett volna”. Hangsúlyozta, az egészből azért lett ügy, mert a tanár egy zárt Facebook-csoportban leírta a történetet, melyet „befújt a szél egy újság szerkesztőségébe”. Ádám ebben a levélben kifejtette, hogy az érintett diák szülei nagy volumenű Mol-részvényekkel rendelkeznek, és miután az egyetemi kuratórium elnöke Hernádi Zsolt, a Mol-vezér, mindez lehetőséget ad a nyomásgyakorlásra, magyarázta Hernádi. Arra a felvetésre, hogy valaha tett-e ilyet, Hernádi azt mondta:

Hogy tettem volna? Ez még viccnek is rossz!
Ismeri a gyerek szüleit, de sohasem beszéltek, se Molról, se másról. Elmondása szerint egyikükkel évekkel ezelőtt találkozott egy focimeccsen, ahol kezet fogtak.

Még több AKTUÁLIS…