2024. szeptember 20. (péntek) 16:50

A prágai diák lőtte le az apát és kislányát is

A prágai egyetemi merénylő bevallotta, hogy ő követte el a korábbi kettős gyilkosságot is a Klánovicei erdőben. A rendőrség a Prágától nyugatra fekvő Hostounban találta meg a levelet, amelyben a prágai mészárlás elkövetője beszámol a december 15-én elkövetett kettős gyilkosságról – írta a Deník N cseh hírportál szerdán rendőrségi információkra hivatkozva.

A klánovicei gyilkosság áldozata egy 32 éves férfi és két hónapos kislánya volt.A rendőrség már a múlt héten közölte, hogy összefüggést találtak az egyetemi tömeggyilkosság és az erdőben elkövetett kettős gyilkosság között. Egy levelet és a klánovicei gyilkosság során használt lőfegyver típusával megegyező fegyvert találtak a prágai támadás napján a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán.

Ales Strach, a prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója korábban azt mondta, hogy az elkövetőnek nem volt konkrét indítéka tette elkövetésére, majd közölte: a bölcsészkari lövöldözés feltételezett elkövetője egyben a klánovicei gyilkosság egyik gyanúsítottja is. A rendőrségnek még pár napra lett volna szüksége ahhoz, hogy megakadályozza az újabb tragédiát.

 

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…