2024. október 18. (péntek) 10:50

Einstand Fonyódligeten

Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány – tudta meg a 24.hu. A balatoni partszakasszal, gyönyörű északi parti panorámával rendelkező táborhely másfél kilométer hosszan nyúlik el a Balaton mellett. A közös használatnak viszont az idei évben vége lesz. A tábor tulajdonosa, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a 24.hu-val közölte, hogy a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt ezután csak a táborozók használhatják.

Furcsamód éppen az önkormányzat nem tud arról, hogy mire készül az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány „A terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudunk annak tervezett lezárásáról”  Az alpolgármester szerint „a törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Ám a Magyar Közlöny 2023. december 20-i számában  egyértelműen fogalmaznak: „Az állam tulajdonában levő Fonyód belterület 10232/4 helyrajzi számú, kivett közpark megnevezésű ingatlant (…) a jövő nemzedékének védelme érdekében, gyermek- és ifjúsági programokban való részvétellel, gyermek- és ifjúsági táborok szervezésével összefüggő feladatok, valamint az ezekhez kapcsolódó szervezési, lebonyolítási, oktatási és képzésszervezési teendők ellátásának elősegítése érdekében ingyenesen az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tulajdonába kell adni”.

Nos, bármennyire is csodálkozik az alpolgármester, nem nagyon tehet semmit, hiszen a Magyar Közlöny már egy eldöntött tényt rögzített. És különben is, a város Fidesz vezetésű, nem nagyon ugrálhatnak, akkor sem, ha nekik semmi sem marad a Balatonból.

Még több ITTHON…