2024. szeptember 20. (péntek) 08:30

Szarvassal ütköztek, az utas meghalt

Szarvassal ütközött egy személyautó nagypéntek este Kesztölc és Esztergom között. Az autóban a sofőrön kívül egy ember utazott. Az ütközéstől levegőbe repülő állat rázuhant az autóra, s az utas azonnal meghalt.
Az autó Kesztölc felé haladt, amikor balról váratlanul kiugrott az útra egy több mint kétszáz kilogrammos szarvas. A járművel való ütközés után az állat a levegőbe repült, majd az autó jobb oldalára zuhant, agyonnyomva az anyósülésen utazó 39 éves nőt.
A tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy az áldozatokat feszítő-vágó berendezések segítségével, a roncs tetején keresztül tudták csak kiemelni, de a 39 éves nő életét már nem tudták megmenteni.
A sofőr túlélte a balesetet, a mentők súlyos gerincsérüléssel, stabil állapotban szállították kórházba.  Csörgő László vezetéstechnikai szakértő a Tények megkeresésére elmondta, hogy a hasonló tragédiákat nagyobb eséllyel kerülhetjük el, ha a vadveszélyre figyelmeztető táblákkal ellátott utakon 10-15 kilométer/órával csökkentjük a haladási sebességet – ezzel ugyanis másodperceket nyerhetünk a veszély észlelésére.

Még több AKTUÁLIS…