2024. szeptember 20. (péntek) 06:26

Földrengés a katasztrófavédelemnél

Állítólag az országos katasztrófavédelmi főigazgató berendelte a megyei igazgatóságok vezetőit, és arról tájékoztatta őket, hogy egyes munkakörök átkerülnek az illetékes megyei kormányhivatalokhoz.A vízügyi- és az iparbiztonsági területen dolgozókat, valamint a kéményseprőket érinti majd a változás, és országszerte több száz emberről van szó – mondta a Népszavának Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete elnöke.

Az átszervezés járhat azzal, hogy a kormányhivatalokon belül továbbra is hivatásos állományú beosztottként dolgoznak majd az emberek, de az is lehet, hogy megszűnik ez a jogviszonyuk, és így számos eddigi kedvezménytől elesnek. Nem kerülhetnek 60 évesen rendelkezési állományba, 65 éves korukig aktívan kell dolgozniuk. Bizonyára nem kevesen lesznek azok, akik nem fogadják majd el az áthelyezésükről szóló parancsot, hanem közös megegyezéssel, végkielégítéssel távoznak.

A szervezeti változást a katasztrófavédelmi főigazgatóság még június, július hónapban végre akarja hajtani, így a részletek kidolgozására legfeljebb néhány hét áll rendelkezésre.Az átszervezés akár 4 ezer embert is érinthet.

Még több AKTUÁLIS…