2024. október 18. (péntek) 11:20

Magyar díler, cseh futár

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy drogot külföldi beszerzési forrásból is beszerző dílerrel és cseh futárjával szemben. Egy 22 éves férfi 2023 januárjától marihuánát értékesített Budapesten, illetve eladásra szánva további kábítószereket, így amfetamint, kokaint, valamint hasisgyantát is beszerzett, amelyeket egy kispesti lakásban tárolt.
A díler egy mobiltelefonos alkalmazás zárt felhasználói csoportjában felvette a kapcsolatot egy csehországi kábítószer-kereskedővel is, akitől nagy tételben, heti rendszerességgel kezdett vásárolni marihuánát.
Az ügy másik vádlottja az a cseh férfi, aki a cseh kereskedő küldöttjeként többször bőröndben hozta a füvet Budapestre, és utoljára 2023. március 23-án este érkezett, több mint 23 ezer eurónyi droggal.
A kábítószer értékesítését követően a rendőrök elfogták a két férfit, lefoglalták a jelentős mennyiségű kábítószert, valamint a lakásban talált, a kábítószerek méréséhez, adagolásához és csomagolásához használt eszközöket, digitális mérlegeket, őrlőt, fóliázógépet, továbbá több mint 400 ezer forintot, 30 ezer eurót és egy gépkocsit.

Még több ITTHON…