2024. szeptember 20. (péntek) 01:46

Ki állítja meg Magyar Pétert?

Dalia László

A Medián legújabb felmérése bombaként robbant. A Fidesz előnye ma már mindössze 4 százalék a Tisza párt előtt. Néhány hete ez még 12 százalék volt. Hihetetlenül nyomul Magyar Péter, mintha nem is aludna, reggeltől estig posztol, hőmérőzi a kórházakat, vonatra ül és bemutatja, hogy néz ki ma egy vasúti szerelvény, valahonnan megtudja, hogy Lázár János kastélyához utat építettek és ezt ország-világ elé tárja. Egyelőre azt sem tudjuk, ki áll mellette, kik a vezetői pártjának, mintha teljesen egyedül lenne. És minden útjával újabb csatát nyer. Komjáth Imre, az MSZP társelnök szerint olvasta az ő programját. Lehet, de ő el tudja adni, ő közzé teszi. Mert hát igaz, hogy az ellenzék évek óta mantraként sorolja a kormány bűneit, amit az oktatásban, egészségügyben, közlekedésben elkövet, Hadházy Ákos hetente ismertet egy korrupciós ügyet, de eddig mindhiába. Magyar viszont tarol, úgy vonul végig az országon, mint egy győztes hadvezér, aki előtt mindenki meghajol.Magyar szerint egyébként, ha a Tisza Pártnak 2026-ban nem sikerül a kormányváltás, az nem a Fidesz győzelme lesz, hanem az ő hibájuk, és ezért ő vállalja is a felelősséget.

És mit tesz a regnáló kormány, mit cselekszik Orbán Viktor, a vezénylő tábornok? Leginkább hamis kottából játszik. Képtelen váltani, továbbra is hadban áll az Európai Unióval, az Amerikai Egyesült Államokkal és Csádba megy kalandozni, állítólag kínai és orosz ösztökélésre. És minden eddiginél látványosabban folytatja a sikerpropagandát. Orbán úgy beszél, mint hajdan Ferencz József. „Minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve.” Kötcsén is napszemüvegben mosolyogva mondta, hogy minden rendben van az egészüggyel, miközben dőlnek össze a kórházak, osztályok zárnak be, az iskolákból tanárokat, direktorokat rúgnak ki, a városoktól elveszik az utolsó adófilléreket is. Orbán megdicséri Lázár közlekedési minisztert, amikor a magyar vasút romokban van, 60 éves mozdonyok robbannak le, a vonatok néhol 30 kilométeres sebességgel vánszorognak, miközben a szomszédban már 400 kilométer per órás sebességgel száguldoznak. Kinek higgyenek az emberek, ha nem Magyar Péternek, amikor nap, mint nap ezt tapasztalják?

Gyurcsány sem fogja megállítani Magyar Pétert, a DK népszerűsége immár a vonal alatt van, vagyis ha most lenne a választás, be sem jutna a parlamentbe. Talán nem a kis pártok bejszipkázásával kellett volna foglalkozni, hanem új szavazókat meggyőzni. Ez a katasztrofális vereség nem fogható Magyar Péterre, ez az ellenzéki pártok saját hibája, gyengesége. A baloldal 14 év alatt nem tudott kiállítani egy hiteles és  tehetséges politikust. Talán le kéne bontani a ledőlt bástyákat az alapokig, s újat építeni. Addig a baloldaliak is Magyar Péterre fognak szavazni, mert benne látják a messiást, aki legyőzheti Orbánt és visszaránthatja az országot a szakadékból.