2024. szeptember 23. (hétfő) 18:24

Bayerné vesztett a bíróságon

Elutasította Bayer Zsolt fideszes publicista felesége, Bayerné dr. Matusovits Andrea felülvizsgálati kérelmét a Kúria.Matusovits Andrea korábban első és másodfokon is indított rágalmazási pert a DK pártigazgatója ellen, de ezeket elvesztette. Bayer Zsolt felesége azért perelt, mert a politikus kiperelte és nyilvánosságra hozta azokat a szerződéseket, amelyeket még az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatójaként kötött 2019-ben.  A korábbi szerződés meghosszabbításával, versenyeztetés nélkül adta el a magyar emberek vérplazmáját a vaskos profitot bevasaló magáncégeknek.

Ez a szégyenteljes ügy ráadásul annyira fontos a Fidesznek, hogy a botrány kirobbanásakor, addig példátlan módon, a több évtizedes gyakorlatnak ellentmondva felfüggesztették a DK képviselőjének a mentelmi jogát ” – fogalmazott Sebián-Petrovszki László, hozzátéve: a magyar vérplazma áron alul való eladása nemcsak bűncselekmény lehetőségét veti fel, hanem olyan bevételektől fosztja meg az államot, amelyekből rendbe lehetne tenni az állami kórházakat és tisztességes bért lehetne fizetni az egészségügyi dolgozóknak.

Korábban Bayer Zsolt felesége beperelte az egész vérplaza-ügyet feltáró újságírót is. A per a „Bayerné titokban adta el a multiknak a vérplazmát” című cikk miatt indult. A Válasz Online azt írja, a bíróság elismerte, a cikk állításai „alkalmasak lehetnek a sértett becsületének csorbítására”, de nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.

 

 

Még több ITTHON…