2024. október 18. (péntek) 12:19

Magyar Péter lemond mentelmi jogáról, ha…

Magyar Péter azonnal lemond mentelmi jogáról, amint Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez. A Tisza Párt elnöke ezt vasárnap közölte a Facebook-oldalán.

Mindez azután történt, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. Polt Magyar Ötkertes ügye miatt lépett, akkor a politikus egy budapesti klubban szórakozott és azt állítják, hogy elvette és a Dunába dobta a mobiltelefonját valakinek, aki elmondása szerint többszöri kérés ellenére is folyamatosan fotózta őt és a társaságát. És bár a telefon meglett és a sértett visszakapta, az ügyész lopás miatt szeretne vádat emelni Magyar ellen.

Orbán Viktor miniszterelnököt megszólítva Magyar Péter azt írta: lenne egy személyes ajánlata. „Miniszterelnök úr, lenne egy személyes ajánlatom. Most, hogy naponta tesznek ellenem feljelentéseket és a fél államapparátus azon dolgozik, hogy büntetőeljárásokat kreáljanak ellenem, miközben önök szisztematikusan széthordják a hazánkat és Polt Péter haverja nem tartja szükségesnek kikérni az önök mentelmi jogát, javaslom, hogy vágjuk át közösen a gordiuszi csomót. Önök megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez. Én pedig abban a pillanatban, amikor csatlakoztunk, minden kreált ügyben lemondok a mentelmi jogomról.”

„Áll az alku, Miniszterelnök úr? Kipróbáljuk, hogy önök, vagy én kerülök hosszabb időre a hűvösre?” – tette fel a kérdést Magyar Péter, megjegyezve: „a börtön ablakába soha nem süt be a nap…”

Még több ITTHON…