2024. május 18. (szombat) 22:31

Az Amazon felhagy a távmunkával

Amazon

Az Amazon több ezer alkalmazottját szólította fel, hogy május 1-től hetente legalább három napon át dolgozzanak ismét az irodában.
Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója a vállalat híroldalán megosztott feljegyzésében azt mondta: „Könnyebb tanulni, modellezni, gyakorolni és megerősíteni kultúránkat, ha az idő nagy részében együtt vannak a kollégák az irodában.” Szerinte csoportban hatékonyabbak a kollégák, többet tanulhatnak egymástól és jobban tudnak fókuszálni a feladatokra. Ezen túlmenően pedig, jobb a munkatársak egymáshoz való viszonya ha gyakrabban látják egymást személyesen.
A cég ezzel csatlakozik azokhoz a cégekhez, mint például a Disney és a Starbucks, amelyek idén szigorították a távmunka szabályait. A Disney márciustól legalább heti négy, míg a Starbucks heti három nap személyes munkát ír elő.
A lépés azután történt, hogy Jassy januárban bejelentette, hogy 18 000 Amazon állást szüntetnek meg, többségüket az Amazon Stores (Go, Fresh, Style) és a PXT (People, Experience, and Technology) szervezeteiből választják ki.
A távmunkával kapcsolatban egyébként a magas rangú üzleti vezetők között sincs egyetértés, hiszen például Elon Musk – teljesen felhagyott vele a Teslánál és a Twitternél, mert szerinte hatékonyabb ha a munkatársak nem otthonról dolgoznak. Ezzel szemben viszont New York város polgármestere, Eric Adams nemrégiben azt mondta, hogy a város fontolóra veszi a hivatali követelmények enyhítését, mivel küzd az üresedések betöltésével és sok munkavállalónak vonzóbb a távmunka.

 

Még több AKTUÁLIS…