2024. július 22. (hétfő) 10:19

Az ukránok megtudták, mikor indulhat el a nagy orosz offenzíva

Tíz napon belül elindulhat az oroszok nagy, átfogó offenzívája – erről beszélt egy ukrán tisztviselő a Financial Times vasárnap megjelent cikke szerint.

Az utóbbi napokban egyre több információ érkezett arról, hogy rövidesen elindulhat a nagy orosz offenzíva, amelyre gyakorlatilag már tavaly ősz óta számítanak az ukránok.

Most a Financial Times arról írt, hogy egy ukrán katonai tanácsadó azt mondta nekik, „nagyon biztos értesüléseket” szereztek arról, hogy Oroszország tíz napon belül elindítja az offenzívát. Hozzátette azt is, hogy a támadást várhatóan az orosz elit katonai egységek vezetik.

Ezt komolyan kell vennünk. Ezek hatékony, gépesített dandárok […]. Megerősítették őket a VDV-vel [orosz légi deszantosokkal – a szerk.], és tengerészgyalogos egységekkel is. Ezek nem csak egyszerű buszsofőrök vagy iskolai tanárok – mondta a lap forrása.

A lap emlékeztetett arra is, hogy Andrij Csernyak ukrán katonai hírszerző múlt hét szerdán azt mondta a Kyiv Postnak: Vlagyimir Putyin parancsba adta az orosz hadseregnek, hogy a teljes Donbászt el kell foglalni márciusig.

Még több AKTUÁLIS…